REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hrášek s cibulí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařený hrášek a malé cibulky.


Ingredience:
450 gmladých cibulek
450 gzeleného hrášku
60 gmásla
20 ghladké mouky
trochu cukru
petrželka
sůl

Postup:

1. Mladé cibulky oloupeme, dáme do kastrolku, přidáme hrášek, zalijeme vařící vodou (aby byly zalité až po vrch), osolíme, přidáme polovinu másla, trochu cukru a odkryté vaříme na mírném plameni doměkka
2. Uděláme světlou jíšku (na zbytku másla osmahneme dorůžova hladkou mouku, podlijeme trochou vody, za stálého míchání dobře povaříme a pak přecedíme)
3. Světlou jíškou zahustíme cibulky s hráškem, krátce povaříme a přidáme na drobno nasekanou petrželku.

Doporučení:

– Podáváme jako přílohu k masům.

Poznámka:

– Jíšku lze zakoupit jako hotový polotovar!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy