REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

luštěniny

Podkategorie: vařené 23, dušené 9, ostatní 5

Barevná čočka

Nezahuštěná příloha z vařené zelené čočky s restovanou červenou paprikou a jarní cibulkou. Lehce okyselená, opepřená a osolená.

Cizrnové pyré

Rozmixovaná konzervovaná cizrna spolu s česnekem, olejem, vývarem, solí a citrónovou šťávou.

Čočka na husto

Povařená čočka zahuštěná jíškou, servírovaná ozdobená orestovanou cibulkou. Hodí se jako příloha k párkům, klobáskám, servírovaná s uzeným masem nebo s volskými oky.

Čočka na kyselo

Uvařená čočka podušená s osmaženou cibulkou.

Čočka na kyselo II.

Další skvělý recept na čočku zahuštěnou jíškou a ochucenou octem, cukrem, zeleninový gelový bujónem, pepřem a solí.

Čočka nakyselo

Jednoduchý recept na vařenou čočku chvíli podušenou na cibulce, dochucenou octem, sádlem a solí.

Čočka nakyselo II.

Uvařená čočka podušená spolu s osmaženou cibulí, mírně zahuštěná, ochucená octem. Rozpis na 4 porce.

Dušený hrášek

Základní recept na čerstvý hrášek podušený na másle doměkka.

Dušený hrášek po římsku

Dušený čerstvý vyloupaný hrášek v hovězím vývaru spolu s anglickou slaninou, cibulí a kořením.

Dušený hrášek se smetanou

Mražený hrášek, podušený na másle spolu se smetanou, promíchaný s nasekanou petrželkou.

Fazole na slanině

Přes noc máčené fazole, uvařené ve vodě doměkka, servírované spolu s orestovanou cibulí a slaninou.

Fazole nakyselo

Máčené a pak uvařené fazole, podušené s osmaženou cibulí, ochucené pepřem a octem.

Fazole s jablky

Bílé fazole podušené spolu s jablky na cibulovém základě.

Fazole se slaninou

Povařené fazolové lusky opečené na orestované slanině a česneku.

Fazole se špenátem

Konzervované fazole podušené spolu s listy špenátu a nastrouhanou mrkví, dochucené solí a česnekem.

Fazolová kaše s mrkví

Rozmixované vařené fazole společně s dušenou mrkví, pórkem a petrželí, promíchané s mlékem a máslem, servírované pokapané máslem a posypané nasekanými vejci a koprem.

Fazolové lusky na smetaně

Fazolové lusky podušené na másle, zjemněné smetanou.

Hrách s kysaným zelím

Porce uvařeného hrachu omaštěná sádlem, servírovaná s menší dávkou kysaného zelí.

Hrachová kaše II.

Chutná luštěninová příloha připravená z máčeného hrachu a dalších ingrediencí.

Hrachová kaše III.

Máčený hrách, uvařený, pak prolisovaný, nakonec zahuštěný máslovou jíškou. Skvělá příloha například k uzenému masu nebo opečeným klobásám.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy