REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

luštěniny

Podkategorie: vařené 25, dušené 9, ostatní 5

Barevná čočka

Nezahuštěná příloha z vařené zelené čočky s restovanou červenou paprikou a jarní cibulkou. Lehce okyselená, opepřená a osolená.

Cizrnové pyré

Rozmixovaná konzervovaná cizrna spolu s česnekem, olejem, vývarem, solí a citrónovou šťávou.

Čočka na husto

Povařená čočka zahuštěná jíškou, servírovaná ozdobená orestovanou cibulkou. Hodí se jako příloha k párkům, klobáskám, servírovaná s uzeným masem nebo s volskými oky.

Čočka na kyselo

Uvařená čočka podušená s osmaženou cibulkou.

Čočka na kyselo II.

Další skvělý recept na čočku zahuštěnou jíškou a ochucenou octem, cukrem, zeleninový gelový bujónem, pepřem a solí.

Čočka nakyselo

Jednoduchý recept na vařenou čočku chvíli podušenou na cibulce, dochucenou octem, sádlem a solí.

Čočka nakyselo II.

Uvařená čočka podušená spolu s osmaženou cibulí, mírně zahuštěná, ochucená octem. Rozpis na 4 porce.

Dušený hrášek

Základní recept na čerstvý hrášek podušený na másle doměkka.

Dušený hrášek po římsku

Dušený čerstvý vyloupaný hrášek v hovězím vývaru spolu s anglickou slaninou, cibulí a kořením.

Dušený hrášek se smetanou

Mražený hrášek, podušený na másle spolu se smetanou, promíchaný s nasekanou petrželkou.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy