luštěniny
Barevná čočka
Nezahuštěná příloha z vařené zelené čočky s restovanou červenou paprikou a jarní cibulkou. Lehce okyselená, opepřená a osolená.
Cizrnové pyré
Rozmixovaná konzervovaná cizrna spolu s česnekem, olejem, vývarem, solí a citrónovou šťávou.
Čočka na husto
Povařená čočka zahuštěná jíškou, servírovaná ozdobená orestovanou cibulkou. Hodí se jako příloha k párkům, klobáskám, servírovaná s uzeným masem nebo s volskými oky.
Čočka na kyselo
Uvařená čočka podušená s osmaženou cibulkou.
Čočka na kyselo II.
Další skvělý recept na čočku zahuštěnou jíškou a ochucenou octem, cukrem, zeleninový gelový bujónem, pepřem a solí.
Čočka nakyselo
Jednoduchý recept na vařenou čočku chvíli podušenou na cibulce, dochucenou octem, sádlem a solí.
Čočka nakyselo II.
Uvařená čočka podušená spolu s osmaženou cibulí, mírně zahuštěná, ochucená octem. Rozpis na 4 porce.
Dušený hrášek
Základní recept na čerstvý hrášek podušený na másle doměkka.
Dušený hrášek po římsku
Dušený čerstvý vyloupaný hrášek v hovězím vývaru spolu s anglickou slaninou, cibulí a kořením.
Dušený hrášek se smetanou
Mražený hrášek, podušený na másle spolu se smetanou, promíchaný s nasekanou petrželkou.
Fazole na slanině
Přes noc máčené fazole, uvařené ve vodě doměkka, servírované spolu s orestovanou cibulí a slaninou.
Fazole nakyselo
Máčené a pak uvařené fazole, podušené s osmaženou cibulí, ochucené pepřem a octem.
Fazole s jablky
Bílé fazole podušené spolu s jablky na cibulovém základě.
Fazole se slaninou
Povařené fazolové lusky opečené na orestované slanině a česneku.
Fazole se špenátem
Konzervované fazole podušené spolu s listy špenátu a nastrouhanou mrkví, dochucené solí a česnekem.
Fazolová kaše s mrkví
Rozmixované vařené fazole společně s dušenou mrkví, pórkem a petrželí, promíchané s mlékem a máslem, servírované pokapané máslem a posypané nasekanými vejci a koprem.
Fazolové lusky na smetaně
Fazolové lusky podušené na másle, zjemněné smetanou.
Hrách s kysaným zelím
Porce uvařeného hrachu omaštěná sádlem, servírovaná s menší dávkou kysaného zelí.
Hrachová kaše II.
Chutná luštěninová příloha připravená z máčeného hrachu a dalších ingrediencí.
Hrachová kaše III.
Máčený hrách, uvařený, pak prolisovaný, nakonec zahuštěný máslovou jíškou. Skvělá příloha například k uzenému masu nebo opečeným klobásám.
- 1
- 2
- Následující
reklama