luštěniny
Barevná čočka
Nezahuštěná příloha z vařené zelené čočky s restovanou červenou paprikou a jarní cibulkou. Lehce okyselená, opepřená a osolená.
Cizrnové pyré
Rozmixovaná konzervovaná cizrna spolu s česnekem, olejem, vývarem, solí a citrónovou šťávou.
Čočka na husto
Povařená čočka zahuštěná jíškou, servírovaná ozdobená orestovanou cibulkou. Hodí se jako příloha k párkům, klobáskám, servírovaná s uzeným masem nebo s volskými oky.
Čočka na kyselo
Uvařená čočka podušená s osmaženou cibulkou.
Čočka na kyselo II.
Další skvělý recept na čočku zahuštěnou jíškou a ochucenou octem, cukrem, zeleninový gelový bujónem, pepřem a solí.
Čočka nakyselo
Jednoduchý recept na vařenou čočku chvíli podušenou na cibulce, dochucenou octem, sádlem a solí.
Čočka nakyselo II.
Uvařená čočka podušená spolu s osmaženou cibulí, mírně zahuštěná, ochucená octem. Rozpis na 4 porce.
Dušený hrášek
Základní recept na čerstvý hrášek podušený na másle doměkka.
Dušený hrášek po římsku
Dušený čerstvý vyloupaný hrášek v hovězím vývaru spolu s anglickou slaninou, cibulí a kořením.
Dušený hrášek se smetanou
Mražený hrášek, podušený na másle spolu se smetanou, promíchaný s nasekanou petrželkou.
Fazole na slanině
Přes noc máčené fazole, uvařené ve vodě doměkka, servírované spolu s orestovanou cibulí a slaninou.
Fazole nakyselo
Máčené a pak uvařené fazole, podušené s osmaženou cibulí, ochucené pepřem a octem.
Fazole s jablky
Bílé fazole podušené spolu s jablky na cibulovém základě.
Fazole se slaninou
Povařené fazolové lusky opečené na orestované slanině a česneku.
Fazole se špenátem
Konzervované fazole podušené spolu s listy špenátu a nastrouhanou mrkví, dochucené solí a česnekem.
Fazolky na slanině
Chutná, přitom rychlá příprava čerstvých nebo mražených fazolek. Podáváme jako samostatný pokrm, například s bagetkou, nebo vařenými brambory, nebo jako přílohu k masitým pokrmům.
Fazolová kaše s mrkví
Rozmixované vařené fazole společně s dušenou mrkví, pórkem a petrželí, promíchané s mlékem a máslem, servírované pokapané máslem a posypané nasekanými vejci a koprem.
Fazolové lusky na smetaně
Fazolové lusky podušené na másle, zjemněné smetanou.
Fazolové lusky vařené na páře
Vaření fazolových lusků na páře je nejlepší způsob, jak zachovat jejich maximální nutriční hodnotu. Jde o velmi šetrný způsob jejich tepelné úpravy.
Fazolové lusky vařené v mikrovlnce
Tento způsob použijte opravdu je v nouzi. Přesto lze i fazolové lusky opravdu uvařit v mikrovlnné troubě, pokud tedy není jiná možnost, jak je tepelně upravit.
- 1
- 2
- 3
- Následující
reklama