REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

luštěniny

Podkategorie: vařené 27, dušené 9, ostatní 5

Barevná čočka

Nezahuštěná příloha z vařené zelené čočky s restovanou červenou paprikou a jarní cibulkou. Lehce okyselená, opepřená a osolená.

Cizrnové pyré

Rozmixovaná konzervovaná cizrna spolu s česnekem, olejem, vývarem, solí a citrónovou šťávou.

Čočka na husto

Povařená čočka zahuštěná jíškou, servírovaná ozdobená orestovanou cibulkou. Hodí se jako příloha k párkům, klobáskám, servírovaná s uzeným masem nebo s volskými oky.

Čočka na kyselo

Uvařená čočka podušená s osmaženou cibulkou.

Čočka na kyselo II.

Další skvělý recept na čočku zahuštěnou jíškou a ochucenou octem, cukrem, zeleninový gelový bujónem, pepřem a solí.

Čočka nakyselo

Jednoduchý recept na vařenou čočku chvíli podušenou na cibulce, dochucenou octem, sádlem a solí.

Čočka nakyselo II.

Uvařená čočka podušená spolu s osmaženou cibulí, mírně zahuštěná, ochucená octem. Rozpis na 4 porce.

Dušený hrášek

Základní recept na čerstvý hrášek podušený na másle doměkka.

Dušený hrášek po římsku

Dušený čerstvý vyloupaný hrášek v hovězím vývaru spolu s anglickou slaninou, cibulí a kořením.

Dušený hrášek se smetanou

Mražený hrášek, podušený na másle spolu se smetanou, promíchaný s nasekanou petrželkou.

Fazole na slanině

Přes noc máčené fazole, uvařené ve vodě doměkka, servírované spolu s orestovanou cibulí a slaninou.

Fazole nakyselo

Máčené a pak uvařené fazole, podušené s osmaženou cibulí, ochucené pepřem a octem.

Fazole s jablky

Bílé fazole podušené spolu s jablky na cibulovém základě.

Fazole se slaninou

Povařené fazolové lusky opečené na orestované slanině a česneku.

Fazole se špenátem

Konzervované fazole podušené spolu s listy špenátu a nastrouhanou mrkví, dochucené solí a česnekem.

Fazolová kaše s mrkví

Rozmixované vařené fazole společně s dušenou mrkví, pórkem a petrželí, promíchané s mlékem a máslem, servírované pokapané máslem a posypané nasekanými vejci a koprem.

Fazolové lusky na smetaně

Fazolové lusky podušené na másle, zjemněné smetanou.

Fazolové lusky vařené na páře

Vaření fazolových lusků na páře je nejlepší způsob, jak zachovat jejich maximální nutriční hodnotu. Jde o velmi šetrný způsob jejich tepelné úpravy.

Fazolové lusky vařené v mikrovlnce

Tento způsob použijte opravdu je v nouzi. Přesto lze i fazolové lusky opravdu uvařit v mikrovlnné troubě, pokud tedy není jiná možnost, jak je tepelně upravit.

Hrách s kysaným zelím

Porce uvařeného hrachu omaštěná sádlem, servírovaná s menší dávkou kysaného zelí.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy