REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čočka na kyselo II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další skvělý recept na čočku zahuštěnou jíškou a ochucenou octem, cukrem, zeleninový gelový bujónem, pepřem a solí.


Ingredience:
3 hrnky (1/4 l)čočky
4 lžíceocta
2 lžícehladké mouky
2 lžícesádla
1 lžičkacukru
1 kszeleninový gelový bujon Knorr
1 kscibule
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Čočku propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přiklopíme a necháme přes noc tak
2. Druhý den vodu slijeme, nalijeme novou a dáme vařit (pokud máme vařené uzené, použijeme uzený vývar), do vody k čočce přidáme sůl, bujon, ocet a cukr, vaříme doměkka, cca 15 minut.
3. Na sádle zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět, přidáme mouku a vymícháme světlou jíšku
4. Z uvařené čočky slijeme vodu a tou naředíme jíšku
5. K čočce přidáme jíšku, zamícháme a chvilku necháme provařit, podle potřeby doředíme vodou a doladíme chutě.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy