Jednoduchý recept na vařenou čočku chvíli podušenou na cibulce, dochucenou octem, sádlem a solí.
Ingredience:
300 g | čočky |
60 g | sádla |
1 ks | větší cibule |
ocet | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Přebranou čočku opereme a namočíme do studené vody (musí být úplně ponořená!)
2. Druhý den v téže vodě čočku uvaříme pod pokličkou doměkka, což bude trvat asi 20 minut
3. Na polovině sádla osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme okapanou čočku, mírně podlijeme vodou (pozor, ať není příliš řídká), čočku omastíme sádlem a dochutíme octem a solí, chvíli povaříme a můžeme servírovat.
Čočku podáváme se sázenými vejci nebo s opečenou klobáskou, čerstvým chlebem a kyselou okurkou.