REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čočka nakyselo

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduchý recept na vařenou čočku chvíli podušenou na cibulce, dochucenou octem, sádlem a solí.


Ingredience:
300 gčočky
60 gsádla
1 ksvětší cibule
ocet
voda
sůl

Postup:

1. Přebranou čočku opereme a namočíme do studené vody (musí být úplně ponořená!)
2. Druhý den v téže vodě čočku uvaříme pod pokličkou doměkka, což bude trvat asi 20 minut
3. Na polovině sádla osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme okapanou čočku, mírně podlijeme vodou (pozor, ať není příliš řídká), čočku omastíme sádlem a dochutíme octem a solí, chvíli povaříme a můžeme servírovat.

Doporučení:

Čočku podáváme se sázenými vejci nebo s opečenou klobáskou, čerstvým chlebem a kyselou okurkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy