REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čočka nakyselo II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařená čočka podušená spolu s osmaženou cibulí, mírně zahuštěná, ochucená octem. Rozpis na 4 porce.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
450 gčočky
80 gsádla
60 gcibule
20 gocta
12 ghladké mouky
voda
sůl

Postup:

1. Přebranou, několikrát propláchnutou čočku zalijeme studenou vodou a necháme v chladu 1-2 hodiny bobtnat
2. Nabobtnalou čočku uvaříme zvolna téměř doměkka ve vodě, ve které se máčela
3. Oloupanou a jemně nakrájenou cibuli osmahneme na sádle dorůžova, přidáme prosátou mouku, krátce osmahneme a zamícháme ji do čočky
4. Pokrm ochutíme solí a octem, dovaříme doměkka.

Doporučení:

K takto připravené čočce podáváme vařená a pečená masa, vařené uzené maso nebo například opečenou uzeninu, či sázená vejce …

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy