REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čočka na husto

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařená čočka zahuštěná jíškou, servírovaná ozdobená orestovanou cibulkou. Hodí se jako příloha k párkům, klobáskám, servírovaná s uzeným masem nebo s volskými oky.


Ingredience:
400 gčočky
80 gsádla
60 gcibule
10-15 ghladké mouky
voda
ocet
sůl

Postup:
  1. Čočku přebereme, několikrát propláchneme, zalijeme vodou a necháme 1-2 hodiny bobtnat (nejlépe v chladu), pak ji uvaříme zvolna doměkka
  2. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a v hrnci na rozehřátém sádle ji osmahneme dorůžova
  3. K osmahnuté cibulce přidáváme postupně, za stálého míchání, hladkou mouku, vše krátce osmahneme a potom jíšku zamícháme do horké čočky
  4. Podle libosti čočku dochutíme, osolíme, zakápneme octem, čočku dovaříme doměkka, vaříme ji celkem asi 20-25 minut.
Doporučení:

Místo octa můžeme použít citrónovou šťávu. Na ozdobu můžeme k čočce servírovat orestovanou cibulku.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy