REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušený hrášek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Základní recept na čerstvý hrášek podušený na másle doměkka.


Ingredience:
400-500 gloupaného hrášku
1 lžičkacukru krupice
1 lžícemásla
hladká mouka
petrželka
mléko
voda
sůl

Postup:

1. Propláchlé, okapané kuličky hrášku osolíme
2. Dusíme je zvolna na másle s rovnou lžičkou cukru doměkka
3. Podle potřeby hrášek podléváme vodou
4. Měkký hrášek zaprášíme trochou mouky, zamícháme, přilijeme malým množstvím mléka 5. Podušený hrášek ještě nakonec okořeníme nadrobno nasekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy