REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fazole nakyselo

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Máčené a pak uvařené fazole, podušené s osmaženou cibulí, ochucené pepřem a octem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
280 gbílé fazole
120 gvývaru B
80 gsádla
60 gcibule
20 gocta
voda
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Důkladně přebrané, několikrát propláchnuté fazole zalijeme studenou vodou a necháme bobtnat v lednici nejlépe přes noc
2. Nabobtnalé fazole vaříme zvolna doměkka ve vodě, ve které se máčely
3. Oloupanou, na jemno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle dorůžova, zamícháme ji do fazolí
4. Pokrm mírně osolíme, okořeníme pepřem, zastříkneme vývarem B (z bílých kostí), mírně okyselíme a ještě velmi krátce podusíme.

Doporučení:

K takto připraveným fazolím servírujeme například pečené vepřové maso, vařené uzené maso, ohřátou nebo opečenou uzeninu, sázená vejce …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy