Máčené a pak uvařené fazole, podušené s osmaženou cibulí, ochucené pepřem a octem.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
280 g | bílé fazole |
120 g | vývaru B |
80 g | sádla |
60 g | cibule |
20 g | octa |
voda | |
mletý černý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Důkladně přebrané, několikrát propláchnuté fazole zalijeme studenou vodou a necháme bobtnat v lednici nejlépe přes noc
2. Nabobtnalé fazole vaříme zvolna doměkka ve vodě, ve které se máčely
3. Oloupanou, na jemno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle dorůžova, zamícháme ji do fazolí
4. Pokrm mírně osolíme, okořeníme pepřem, zastříkneme vývarem B (z bílých kostí), mírně okyselíme a ještě velmi krátce podusíme.
K takto připraveným fazolím servírujeme například pečené vepřové maso, vařené uzené maso, ohřátou nebo opečenou uzeninu, sázená vejce …