REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fazole s jablky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bílé fazole podušené spolu s jablky na cibulovém základě.


Ingredience:
250 gmásla
200 gbílých fazolí
15 ghladké mouky
1 ksjablka
1/2 kscibule
koření kari
sůl
voda
vývar z kostí

Postup:

1. Přes noc namočené fazole druhý den v téže vodě uvaříme doměkka
2. Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme oloupaná na kostičky nakrájená jablka, která krátce podusíme
3. Okořeníme je, zaprášíme moukou a zředíme vývarem z kostí
4. Omáčku povaříme, vmícháme fazole.

Doporučení:

Podáváme jako přílohu k pečeným masům.

Poznámka:

Recepty na vývary z kostí: Vývar A (z hovězích kostí), Vývar B (z bílých kostí).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy