REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fazolové lusky na smetaně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fazolové lusky podušené na másle, zjemněné smetanou.


Ingredience:
600 gfazolek
50 gmásla
40 ghladké mouky
200 mlsladké smetany
cukr
ocet
sůl

Postup:

1. Fazolky zbavíme vláken, nakrájíme na menší kousky, přidáme teplou vodu (aby byly zalité), mírně osolíme a vaříme doměkka
2. Zcedíme a vývar si ponecháme na jíšku
3. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem a za občasného míchání vaříme (asi 20 minut) do zhoustnutí
4. Přidáme uvařené fazolky, smetanu, mírně přikyselíme octem, přisladíme a již jen krátce prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme jako přílohu k masu. Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Poznámka:

Některé fazolky mají tuhá vlákna, která je třeba odstranit, špičky na obou stranách seřízneme a vlákna stáhneme. Fazolky vaříme vždy v osolené vodě, aby zůstaly svěže zelené.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy