Rozmixované vařené fazole společně s dušenou mrkví, pórkem a petrželí, promíchané s mlékem a máslem, servírované pokapané máslem a posypané nasekanými vejci a koprem.
Ingredience:
300 g | bílých fazolí |
300 g | mrkve |
50 g | petržele |
2 ks | vajec |
1 ks | pórku |
250 ml | mléka |
4 lžíce | másla |
kopr | |
sůl |
Postup:
1. Fazole si přebereme, propláchneme a namočíme přes noc do vody, poté v téže vodě uvaříme doměkka, pak scedíme a necháme okapat
2. Vejce si uvaříme na tvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nasekáme na drobné kousky
3. Pak si oloupeme si mrkev a petržel a nastrouháme na nudličky, očištěný pórek nakrájíme na malé kousky
4. Poté si v hrnci rozehřejeme lžíci másla, přidáme nastrouhanou mrkev, petržel a nakrájený pórek, chvilku orestujeme, pak podlijeme lehce vodou a dusíme doměkka
5. Měkkou zeleninu smícháme s okapanými vařenými fazolemi a společně rozmixujeme ponorným mixérem
6. Kaši pak za neustálého míchání prohřejeme, přidáme polovinu másla, osolíme a postupně přiléváme po malých dávkách mléko
7. Promíchanou horkou fazolovou kaší servírujeme pokapanou rozpuštěným máslem a posypanou nasekanými vejci a koprem.