REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fazolová kaše s mrkví

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozmixované vařené fazole společně s dušenou mrkví, pórkem a petrželí, promíchané s mlékem a máslem, servírované pokapané máslem a posypané nasekanými vejci a koprem.


Ingredience:
300 gbílých fazolí
300 gmrkve
50 gpetržele
2 ksvajec
1 kspórku
250 mlmléka
4 lžícemásla
kopr
sůl

Postup:

1. Fazole si přebereme, propláchneme a namočíme přes noc do vody, poté v téže vodě uvaříme doměkka, pak scedíme a necháme okapat
2. Vejce si uvaříme na tvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nasekáme na drobné kousky
3. Pak si oloupeme si mrkev a petržel a nastrouháme na nudličky, očištěný pórek nakrájíme na malé kousky
4. Poté si v hrnci rozehřejeme lžíci másla, přidáme nastrouhanou mrkev, petržel a nakrájený pórek, chvilku orestujeme, pak podlijeme lehce vodou a dusíme doměkka
5. Měkkou zeleninu smícháme s okapanými vařenými fazolemi a společně rozmixujeme ponorným mixérem
6. Kaši pak za neustálého míchání prohřejeme, přidáme polovinu másla, osolíme a postupně přiléváme po malých dávkách mléko
7. Promíchanou horkou fazolovou kaší servírujeme pokapanou rozpuštěným máslem a posypanou nasekanými vejci a koprem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy