REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fazolky na slanině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené fazolky na cibulce, slanině, s přidáním nakrájených dužnatých paprik a rajčatového protlaku.


Ingredience:
500 gfazolových lusků
50 gslaniny
20 ghladké mouky
2 kssladké dužnaté papriky
1 kscibule
1 lžičkarajčatového protlaku
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Fazolové lusky očistíme, odkrojíme obě špičky a stáhneme postranní vlákna
2. Nakrájíme na menší kousky, přidáme osolenou teplou vodu (aby byly jen zalité) a uvaříme doměkka
3. Fazolky zcedíme a vodu si ponecháme stranou
4. Slaninu nakrájíme na menší kostičky, rozškvaříme a zpěníme na ní nadrobno nakrájenou cibuli
5. Přidáme na nudličky nakrájené papriky, osolíme, opepříme a podusíme
6. Přidáme uvařené fazolky, rajčatový protlak, zaprášíme hladkou moukou, dobře promícháme, podle potřeby zředíme vývarem z fazolek a ještě krátce povaříme.

Doporučení:

Podáváme s vařenými vejci a chlebem nebo s párkem a chlebem.

Poznámka:

Fazolky s fialovými lusky mají vynikající chuť, i když při vaření zezelenají, výborná chuť zůstává.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy