Uvařené fazolky na cibulce, slanině, s přidáním nakrájených dužnatých paprik a rajčatového protlaku.
Ingredience:
500 g | fazolových lusků |
50 g | slaniny |
20 g | hladké mouky |
2 ks | sladké dužnaté papriky |
1 ks | cibule |
1 lžička | rajčatového protlaku |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Fazolové lusky očistíme, odkrojíme obě špičky a stáhneme postranní vlákna
2. Nakrájíme na menší kousky, přidáme osolenou teplou vodu (aby byly jen zalité) a uvaříme doměkka
3. Fazolky zcedíme a vodu si ponecháme stranou
4. Slaninu nakrájíme na menší kostičky, rozškvaříme a zpěníme na ní nadrobno nakrájenou cibuli
5. Přidáme na nudličky nakrájené papriky, osolíme, opepříme a podusíme
6. Přidáme uvařené fazolky, rajčatový protlak, zaprášíme hladkou moukou, dobře promícháme, podle potřeby zředíme vývarem z fazolek a ještě krátce povaříme.
Podáváme s vařenými vejci a chlebem nebo s párkem a chlebem.
Poznámka:Fazolky s fialovými lusky mají vynikající chuť, i když při vaření zezelenají, výborná chuť zůstává.