REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hrachová kaše II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutná luštěninová příloha připravená z máčeného hrachu a dalších ingrediencí.


Ingredience:
150 gzeleného hrachu
30 gmásla
2 ksmenších brambor
1/2 kscibule
kousek mrkve
kousek celeru
bobkový list
tymián
pepř
sůl
mléko podle potřeby
voda na máčení hrachu

Postup:

1. Hrách přebereme, propláchneme a na noc namočíme do vody
2. Druhý den luštěninu v téže vodě uvaříme do poloměkka
3. Brambory nakrájíme na čtvrtky a s mrkví, celerem, cibulí přidáme k hrachu
4. Vaříme do měkka, nezapomeneme přidat bobkový list
5. Hrách se zeleninou scedíme a po odstranění koření prolisujeme přes sítko s většími oky
6. Vmícháme máslo, okořeníme pepřem a přidáme tolik teplého mléka, aby kaše byla přiměřeně hustá.

Doporučení:

Takto připravenou hrachovou kaši podáváme s uzeným masem či s opečenou klobásou.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy