REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hrachová kaše III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Máčený hrách, uvařený, pak prolisovaný, nakonec zahuštěný máslovou jíškou. Skvělá příloha například k uzenému masu nebo opečeným klobásám.


Ingredience:
1 hrnek (250 ml)žlutého sušeného hrachu
50 guzeného špeku
2 lžícehladké mouky
1 lžičkasušené drcené majoránky
5 ksstroužků česneku
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Hrách namočíme do studené vody, nejlépe přes noc
2. Vodu pak slijeme, hrách propláchneme, dáme novou vodu, nesolíme (zatím) a dáme vařit, během varu (ze začátku) sbíráme pěnu, vaříme doměkka cca 40 minut
3. Mezitím si uděláme jišku; špek nakrájíme na kostičky a necháme vyškvařit, nasypeme mouku a vymícháme světlou jíšku, tu pak přidáme do uvařeného hrachu
4. Ochutíme solí, pepřem, utřeným česnekem a majoránkou, necháme provařit a zlehka mixneme tyčovým mixérem, nahoru pak dáme osmaženou cibulku.

Doporučení:

Podáváme například s uzeným masem nebo opečenou klobásou a kyselou okurkou. Kdo chce, dá si ještě chlebík.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy