REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

zavářky do polévek

Bazalkové polévkové noky

Rychlé bylinkové noky ozvláštní masové nebo zeleninové vývary, ale dobře doplní i hráškovou polévku.

Bramborové knedlíčky do polévky

Nastrouhané vařené brambory, promíchané s utřeným máslem se žloutkem, strouhankou, nasekanou pažitkou a solí, z těsta pak vytvořené malé knedlíčky, ¨ty zavařené v polévce.

Drožďové knedlíčky

Droždí zarestované na másle spolu s cibulkou, promíchané spolu s česnekem, pepřem, majoránkou, vejcem a strouhankou, uvařené ve tvaru knedlíčků přímo v polévce.

Houbové knedlíčky

Zavářka do polévek připravená z hub, strouhanky a vajíček.

Houskové knedlíčky

Zahuštění polévek. Knedlíčky připravené z mléka, … strouhanky a vajíček.

Játrová rýže

Klasická staročeská zavářka z jater, másla, vejce, česneku, koření a strouhanky. Nejčastěji se používá do čirých hovězích vývarů.

Játrové kapání

Zavářka do polévek připravená z odblaněných, naškrábaných jater, vejce, strouhanky, česneku a koření. Velice chutné zahuštění vývarů.

Játrové knedlíčky

Zavářka do polévek. Klasické menší kuličky vypracované z játrové hmoty připravené z mletých jater, strouhanky, vejce, tuku a koření, zavařené přímo v polévce.

Játrové knedlíčky z kuřecích jater

Recept od paní Maruš na knedlíčky do polévky.

Játrové nočky

Nočky zavařené ve vývaru, připravené z jater, cibule, vajec, másla, pepře, soli a strouhané housky.

Kapání z mouky

Zahuštění polévek.

Kapustové knedlíčky

Zahuštění polévek.

Knedlíčky do polévky z míchaných vajíček

Míchaná vajíčka doplněná o strouhanku, syrové vejce a špetku muškátového oříšku, uvařená ve tvaru kuliček jako chutná zavářka polévek.

Knedlíčky z droždí

Zahuštění polévek.

Knedlíčky z vařeného těsta

Zahuštění polévek.

Krupicové provázky

Povařené, mírně osolené mléko spolu s jemnou krupicí v hustou kaši, vychladlá kaše promíchaná s vejcem, žloutkem, nastrouhaným sýrem, citrónovou kůrou a mletým muškátovým oříškem, vzniklá směs pak vstřikovaná cukrářským sáčkem do vařící polévky.

Krupičné knedlíčky

Zavářka do polévek z mléka, pšeničné mouky a vajíček.

Morkové knedlíčky

Zahuštění polévek.

Morkové knedlíčky III.

Utřený vařený morek se žloutkem, vejcem a solí, promíchaný s nastrouhaným tvrdým sýrem, hrubou moukou a pepřem, z těstíčka tvořené knedlíčky, ty zavařené v polévce 6-8 minut.

Moučné noky

Zavářka do polévek.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy