REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Játrové knedlíčky z kuřecích jater

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept od paní Maruš na knedlíčky do polévky.


Ingredience:
2-3 kusykuřecích jater
1 ksvejce
1 ksmalé cibule
1-2 ksstroužků česneku
mletý pepř
mleté nové koření
mletý kmín
sůl
strouhanka podle potřeby

Postup:

1. Očištěná játra pomeleme nebo naškrábeme nožem
2. Cibuli umeleme nebo nakrájíme na jemno
3. Česnek umeleme popřípadě utřeme spolu se solí
4. Přidáme vejce a koření (od všeho špetku), vše pořádně promícháme a postupně přidáváme strouhanku, až je těsto dostatečně tuhé
5. Ruce si namáčíme ve studené vodě a děláme kuličky, které si pokládáme na talířek posypaný strouhankou
6. Potom je všechny naházíme do polévky, jakmile nám vyplavou, jsou uvařené.

Doporučení:

Játrové knedlíčky dávám do jakéhokoliv vývaru, nejlépe hovězího nebo drůbežího. Kuličky dělám velké asi jako kuličky na hraní, protože je neradi překrajujeme na talíři. Z jedné dávky jich mívám 100 -150 kusů. Do polévky dávám ještě nudle, nebo jinou drobnou těstovinovou zavářku (hvězdičky, písmenka a podobně).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy