REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Játrové knedlíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zavářka do polévek.


Ingredience:
100-150 gjater (vepřových)
100 gstrouhanky
1 ksvejce
30 gtuku
2-3 stroužkyčesneku
pepř
sůl

Postup:

1. Játra odblaníme a umeleme v masovém mlýnku (můžeme také rozklepat paličkou a potom naškrábat nožem)
2. Rozmícháme v misce vajíčko metličkou a utřeme společně s tukem
3. Smícháme játra s vajíčkem a tukem, přidáme strouhanku, pepř, česnek utřený se solí
4. Pokud je hmota tuhá, přimícháme vodu, pokud je řídká, dodáme trochu strouhanky, můžeme přidat špetku pečivového prášku
5. Lžičkou vykrajujeme kousky těsta, které pak ve vlhkých rukou zaoblíme do kuliček
6. Knedlíčky vaříme ve vroucí polévce cca 5 minut (když vyplavou na povrch, jsou uvařené)
7. Pokud se knedlíček rozváří, přidáme housku.

Doporučení:

Nemáme-li játra, můžeme udělat knedlíčky z játrové paštiky. Umeleme ji a přidáme strouhanku, utřený tuk s vejcem. Nekořeníme, paštika je již dost kořeněná!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy