REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Játrové kapání

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zavářka do polévek připravená z odblaněných, naškrábaných jater, vejce, strouhanky, česneku a koření. Velice chutné zahuštění vývarů.


Ingredience:
100-150 gjater (drůbeží nebo i vepřová)
80-100 gstrouhanky
2-3 ksstroužky česneku
2 ksmenší vejce
1 lžícenasekané čerstvé petrželky
1 lžičkamajoránky
kapka oleje
pepř
sůl

Postup:
  1. Játra opláchneme, odblaníme, nožem naškrábeme
  2. Osolíme je, dochutíme pepřem, solí a majoránkou
  3. K játrům přidáme vjece, prolisované stroužky česneku, přisypeme strouhanku, zakápneme je kapkou oleje
  4. Vše promícháme, případně zahustíme ještě strouhankou, játrová hmota by měla být mírně zahoustlá, ale řidší konzistence
  5. Přes hrubé struhadlo, či sítko s většími oky, necháváme skapávat hmotu přímo do vroucí polévky.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy