REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Játrová rýže

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasická staročeská zavářka z jater, másla, vejce, česneku, koření a strouhanky. Nejčastěji se používá do čirých hovězích vývarů.


Ingredience:
200 gvepřových jater
3 ksstroužku česneku
1 ksvejce
1 lžícemásla
strouhanka dle potřeby
muškátový oříšek
majoránka
libeček
pepř
sůl

Postup:
  1. Játra omyjeme, očistíme, nakrájíme na malé kusy, přidáme vejce, vše rozmixujeme, osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým oříškem, česnekem, libečkem, majoránkou
  2. Zahustíme strouhankou tak, aby nám vznikla nepříliš hustá směs, kterou pasírujeme přes struhadlo do vroucí polévky
  3. Zavařujeme 3 minuty.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy