zavářky, vložky a zdobení do polévek
Bazalkové polévkové noky
Rychlé bylinkové noky ozvláštní masové nebo zeleninové vývary, ale dobře doplní i hráškovou polévku.
Bramborové flíčky do polévky
Bramborové flíčky předvařené, servírované jako vložka do polévek.
Bramborové knedlíčky do polévky
Nastrouhané vařené brambory, promíchané s utřeným máslem se žloutkem, strouhankou, nasekanou pažitkou a solí, z těsta pak vytvořené malé knedlíčky, ¨ty zavařené v polévce.
Bramboroví šneci
Rolády z bramborového těsta nakrájené na 2 cm silná kolečka, upečené v troubě, servírované jako vložka hustých polévek.
Celestýnské nudle
Chutná vložka do vývarů. Jde vlastně o tenké palačinky nakrájené na proužky, použité právě jako vložka do různých vývarů.
Česnekové krutony
Kostičky opečeného chleba opečené na másle ochuceném česnekem, vhodné jako zdobení do polévek, salátů …
Drožďové knedlíčky
Droždí zarestované na másle spolu s cibulkou, promíchané spolu s česnekem, pepřem, majoránkou, vejcem a strouhankou, uvařené ve tvaru knedlíčků přímo v polévce.
Drožďové knedlíčky II.
Polévková vložka vyrobená z droždí rozpuštěného na másle a cibuli, promíchaného s vejcem, česnekem, strouhankou a kořením, kuličky nakonec zavařené v mírně osolené vodě.
Drožďové knedlíčky III.
Další recept na chutné kuličky připravené z droždí, vajec, strouhanky, kořením a dalších surovin, tradiční vložka našich babiček a prababiček do vývarů.
Droždové polévkové knedlíčky (s prdopečí)
Drožďové knedlíčky skvěle doplňují různé vývary, ve kterých se také zavařují. Jde o zdravou variantu polévkových knedlíčků, které ovšem také skvěle chutnají.
Fritátové nudle
Palačinkové placky pokrájené na proužky a orestované na oleji, chutná vložka do polévek.
Houbové knedlíčky
Zavářka do polévek připravená z hub, strouhanky a vajíček.
Houbový svítek
Zahuštění polévek.
Houskové knedlíčky
Zahuštění polévek. Knedlíčky připravené z mléka, … strouhanky a vajíček.
Houskové knedlíčky jako vložka do polévky
Malé kulaté knedlíčky velikosti pětikoruny (mohou být i větší), servírované jako vložka do polévek.
Chlebové krutony
Nakrájené kostičky staršího chleba, opečené na malém množství oleje dozlatova.
Játrová rýže
Klasická staročeská zavářka z jater, másla, vejce, česneku, koření a strouhanky. Nejčastěji se používá do čirých hovězích vývarů.
Játrové kapání
Zavářka do polévek připravená z odblaněných, naškrábaných jater, vejce, strouhanky, česneku a koření. Velice chutné zahuštění vývarů.
Játrové knedlíčky
Zavářka do polévek. Klasické menší kuličky vypracované z játrové hmoty připravené z mletých jater, strouhanky, vejce, tuku a koření, zavařené přímo v polévce.
Játrové knedlíčky do polévky
Játrové knedlíčky připravené z hovězích jater a dalších ingrediencí.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- Následující
reklama