REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

zavářky, vložky a zdobení do polévek


Bazalkové polévkové noky

Rychlé bylinkové noky ozvláštní masové nebo zeleninové vývary, ale dobře doplní i hráškovou polévku.

Bramborové flíčky do polévky

Bramborové flíčky předvařené, servírované jako vložka do polévek.

Bramborové knedlíčky do polévky

Nastrouhané vařené brambory, promíchané s utřeným máslem se žloutkem, strouhankou, nasekanou pažitkou a solí, z těsta pak vytvořené malé knedlíčky, ¨ty zavařené v polévce.

Bramboroví šneci

Rolády z bramborového těsta nakrájené na 2 cm silná kolečka, upečené v troubě, servírované jako vložka hustých polévek.

Celestýnské nudle

Chutná vložka do vývarů. Jde vlastně o tenké palačinky nakrájené na proužky, použité právě jako vložka do různých vývarů.

Česnekové krutony

Kostičky opečeného chleba opečené na másle ochuceném česnekem, vhodné jako zdobení do polévek, salátů …

Drožďové knedlíčky

Droždí zarestované na másle spolu s cibulkou, promíchané spolu s česnekem, pepřem, majoránkou, vejcem a strouhankou, uvařené ve tvaru knedlíčků přímo v polévce.

Drožďové knedlíčky II.

Polévková vložka vyrobená z droždí rozpuštěného na másle a cibuli, promíchaného s vejcem, česnekem, strouhankou a kořením, kuličky nakonec zavařené v mírně osolené vodě.

Drožďové knedlíčky III.

Další recept na chutné kuličky připravené z droždí, vajec, strouhanky, kořením a dalších surovin, tradiční vložka našich babiček a prababiček do vývarů.

Droždové polévkové knedlíčky (s prdopečí)

Drožďové knedlíčky skvěle doplňují různé vývary, ve kterých se také zavařují. Jde o zdravou variantu polévkových knedlíčků, které ovšem také skvěle chutnají.

Fritátové nudle

Palačinkové placky pokrájené na proužky a orestované na oleji, chutná vložka do polévek.

Houbové knedlíčky

Zavářka do polévek připravená z hub, strouhanky a vajíček.

Houbový svítek

Zahuštění polévek.

Houskové knedlíčky

Zahuštění polévek. Knedlíčky připravené z mléka, … strouhanky a vajíček.

Houskové knedlíčky jako vložka do polévky

Malé kulaté knedlíčky velikosti pětikoruny (mohou být i větší), servírované jako vložka do polévek.

Chlebové krutony

Nakrájené kostičky staršího chleba, opečené na malém množství oleje dozlatova.

Játrová rýže

Klasická staročeská zavářka z jater, másla, vejce, česneku, koření a strouhanky. Nejčastěji se používá do čirých hovězích vývarů.

Játrové kapání

Zavářka do polévek připravená z odblaněných, naškrábaných jater, vejce, strouhanky, česneku a koření. Velice chutné zahuštění vývarů.

Játrové knedlíčky

Zavářka do polévek. Klasické menší kuličky vypracované z játrové hmoty připravené z mletých jater, strouhanky, vejce, tuku a koření, zavařené přímo v polévce.

Játrové knedlíčky do polévky

Játrové knedlíčky připravené z hovězích jater a dalších ingrediencí.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy