REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbový svítek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zahuštění polévek.


Ingredience:
150 gpokrájených hub
100 gstrouhanky
2 ksvajec
tuk
mléko
pepř
zelená petrželka
česnekové soli
sůl

Postup:

1. Houby podusíme na tuku se zelenou petrželkou
2. Vajíčka zbavíme bílku, žloutek utřeme v misce s cca 30 g tuku
3. Bílek našleháme ruční metličkou
4. Zamícháme houby, tuk se žloutkem, strouhanku a trochu mléka a po té osolíme a okořeníme pepřem, přidáme rozetřený česnek (dle chuti 1-2 stroužky)
5. Nakonec vmícháme sníh. Pokud je těstíčko řídké, dohustíme trochou strouhanky
6. Pečeme na rozpáleném tuku v předem rozehřáté troubě
7. Nakrájíme na kousky a přidáváme do polévky.

Doporučení:

– Do těsta lze přidat pečivový prášek, aby těsto jemně poposkočilo (nabralo objem).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy