REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vložky do polévek, zdobení

Bramborové flíčky do polévky

Bramborové flíčky předvařené, servírované jako vložka do polévek.

Bramboroví šneci

Rolády z bramborového těsta nakrájené na 2 cm silná kolečka, upečené v troubě, servírované jako vložka hustých polévek.

Celestýnské nudle

Chutná vložka do vývarů.

Česnekové krutony

Kostičky opečeného chleba opečené na másle ochuceném česnekem, vhodné jako zdobení do polévek, salátů …

Drožďové knedlíčky II.

Polévková vložka vyrobená z droždí rozpuštěného na másle a cibuli, promíchaného s vejcem, česnekem, strouhankou a kořením, kuličky nakonec zavařené v mírně osolené vodě.

Drožďové knedlíčky III.

Další recept na chutné kuličky připravené z droždí, vajec, strouhanky, kořením a dalších surovin, tradiční vložka našich babiček a prababiček do vývarů.

Fritátové nudle

Palačinkové placky pokrájené na proužky a orestované na oleji, chutná vložka do polévek.

Houbový svítek

Zahuštění polévek.

Houskové knedlíčky jako vložka do polévky

Malé kulaté knedlíčky velikosti pětikoruny (mohou být i větší), servírované jako vložka do polévek.

Chlebové krutony

Nakrájené kostičky staršího chleba, opečené na malém množství oleje dozlatova.

Játrové knedlíčky do polévky

Játrové knedlíčky připravené z hovězích jater a dalších ingrediencí.

Játrový svítek

Vložka do polévek podle receptáře našich prababiček. Jde o játrovou hmotu upečenou v troubě, servírovanou nakrájenou na kostičky či nudličky jako vložka různých vývarů.

Knedlíčky do hovězí polévky

Knedlíčky z vařených brambor, mouky, strouhanky, petrželky a vajec, vhodné jako vložka do polévek.

Krupicové knedlíčky

Krupicové knedlíčky přidají vývaru na sytosti. Krupici lze nahradit pohankou, nebo kukuřičnou moukou.

Krupicové knedlíčky II.

Knedlíčky používané jako vložka do vývarů.

Lososové knedlíčky

Knedlíčky z lososa jsou delikatesou, přidávají se do rybího vývaru, ale výborné jsou i v drůbežím či zeleninovém vývaru.

Makrónky

Vložka do polévek.

Masová rýže

Masová polévková vložka z pomletého hovězího a vepřového výřezu, hovězích jater, cibule, česneku a dalších ingrediencí.

Masové knedlíčky do polévky

Na oleji opečené knedlíčky z mletého masa, bílého chleba, bazalky, soli a pepře, vhodné jako vložka do polévek.

Mozečkový svítek

Svítek připravený z mozečku podušeného na cibulce, žloutků, sněhu z bílků, hrubé mouky, másla a dalších ingrediencí.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy