REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Játrový svítek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vložka do polévek.


Ingredience:
100 gvepřových jater
50 gtuku
2 ksrohlíků (ne čerstvé)
2 ksvajíček
2 lžícestrouhanky
sůl,pepř,česnek
špetku pečivového prášku

Postup:

1. Játra umeleme
2. Umeleme dva rohlíky namočené do mléka
3. Tuk utřeme se žloutky ze dvou vajíček
4. Do misky vložíme rozemletá játra, umleté rohlíky i utřené žloutky s tukem
5. Ruční metličkou ušleháme sníh z bílků 6. Sníh přidáme do výše uvedené misky, přidáme česnek, pepř
7. Pokud je hmota v misce příliš tuhá, rozředíme ji trochou mléka
8. Celý sníh pak zasypeme dvěma lžícemi strouhanky a přidáme trochu pečivového prášku
9. Zlehka vše promícháme a nalijeme do hrnce,který jsme předem vymazali tukem a vysypali strouhankou
10. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme zprudka cca 15 minut
11.

Svítek po vychladnutí nakrájíme na kostičky a těsně před podáváním polévky nasypeme do horkého vývaru.

Doporučení:

– Výše uvedené množství svítku je až na 8 porcí polévky. Svítek lze použít i druhý den.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy