REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Játrové knedlíčky do polévky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Játrové knedlíčky připravené z hovězích jater a dalších ingrediencí.


Ingredience:
100 gumletých nebo utřených hovězích jater
100 gstrouhanky
30 gmásla nebo morku z kostí
1 lžícepolohrubé mouky
1/4 lžičkynastrouhané citronové kůry
1 ksvejce
1 ksprolisovaného česneku
špetka namletého muškátového květu
mletý černý pepř
vývar
sůl

Postup:

1. Vejce rozklepneme a opatrně oddělíme žloutek od bílku
2. Povolené máslo utřeme se solí a žloutkem
3. Přidáme opačnou stranou nože naškrábaná játra (můžeme je také na jemno pomlet na masovém strojku, případně rozmixovat), mouku, prolisovaný česnek, v ruce rozemletou majoránku, citrónovou kůru, mletý květ, pepř, bílek a tolik strouhanky, aby bylo těstíčko přiměřeně husté
4. Lžičkou vykrajujeme kousky hmoty, které pak ve vlhkých rukou zaoblíme do kuliček, ty vaříme ve vývaru podle velikosti asi 5-10 minut, až vyplavou, jsou hotové.

Doporučení:

Nejdříve do polévky zavaříme jeden knedlíček na zkoušku a když se nerozvaří, tak uvaříme všechny ostatní, pokud se nám rozvaří, přidáme trochu strouhanky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy