REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové flíčky do polévky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramborové flíčky předvařené, servírované jako vložka do polévek.


Ingredience:
1 ksvětšího bramboru
1 ksvejce
4 lžícepolohrubé mouky
hladká mouka na pomoučení válu
sůl

Postup:

1. Brambor oloupeme a nastrouháme, osolíme a chvíle necháme stát
2. Z nastrouhané brambory vymačkáme přebytečnou tekutinu, přidáme vejce, mouku a vypracujeme tužší těsto
3. Připravené těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenký plát, nakrájíme ho na menší čtverečky, ty uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, pak je zcedíme
4. Čerstvé flíčky vkládáme do polévky jen prohřát.

Doporučení:

Tento recept je na přípravu flíček pro okamžité upotřebení. Dají se sice usušit a požít později, ale čerstvé jsou mnohem chutnější!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy