REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Česnekové krutony

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostičky opečeného chleba opečené na másle ochuceném česnekem, vhodné jako zdobení do polévek, salátů …


Ingredience:
3-4 ksplátky chleba
1-2 ksstroužky česneku
3 lžičkymásla

Postup:

1. Chléb, nejlépe den starý, nakrájíme na kostičky
2. Česnek prolisujeme nebo utřeme, krátce ho orestujeme na rozpuštěném másle, aby máslo přijalo chuť a vůni právě po česneku, pak česnek vyjmeme z pánve
3. V rozpáleném másle, za neustálého míchání, opražíme chléb do křupava
4. Česnekové krutony podáváme jako zdobení polévek, salátů …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy