REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Drožďové knedlíčky III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další recept na chutné kuličky připravené z droždí, vejec, strouhanky, kořením a dalších surovin, tradiční vložka našich babiček a prababiček do vývarů.


Ingredience:
42 gdroždí
1 ksstroužek česneku
1 ksmenší cibule
1 hrststrouhanky
3 lžícemléka
1 lžícenasekané petrželové natě
1 lžícesádla
2 lžičkymajoránky
1 ksvejce
pepř
sůl

Postup:
  1. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme dosklovata na rozpáleném sádle, přidáme nejenou posekaný nebo prolisovaný česnek a necháme ho rozvonět
  2. Dále přidáme rozdrobené droždí a vymícháme na kašičku, pak také mléko a necháme vychladnout
  3. Do vychladlé hmoty přidáme zbytek ingrediencí a vypracujeme ji tak, aby byla vláčná, strouhanku doplníme podle potřeby
  4. V dlaních tvarujeme knedlíčky, ty zaváříme přímo v polévce nebo ve vodě
  5. Vaříme cca 10 minut, dokud nevyplavou na hladinu.
Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy