REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Makrónky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vložka do polévek.


Ingredience:
150 ghrubé mouky
1/4 ksmásla
1 ksvejce
sůl

Postup:

1. Na vál dáme mouku a rozdrobíme do ní máslo velké jako lískový ořech
2. Vmícháme jedno vejce a přidáme sůl dle chuti
3. Vypracujeme těsto a rozválíme je
4. Nakrájíme ho na čtverečky a pak točíme na tenkém dřívku malé makrónky
5. Suší se na vzduchu, ale pod utěrkou, aby neztvrdly
6. V polévce zavaříme hrst na osobu.

Doporučení:

Jsou hezké a dobré po uvaření jako ozdoba např. kolem masa.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy