REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Masová rýže

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Masová polévková vložka z pomletého hovězího a vepřového výřezu, hovězích jater, cibule, česneku a dalších ingrediencí.


Ingredience:
80 ghovězího výřezu
60 ghovězích jater
40 ghladké mouky
40 gstrouhanky
30 gvepřového výřezu
16 gcibule
16 gvejce
8 gsůl
8 gpetrželka
majoránka
mletý černý pepř
vývar
voda
sůl na osolení vody

Postup:

1. Očištěný, opláchnutý hovězí a vepřový výřez, hovězí játra jemně umeleme společně s cibulí
2. Přidáme česnek utřený se solí, vejce, prosátou hladkou mouku, pečlivě podrcenou majoránku, mletý pepř, strouhanku a směs pečlivě promícháme
3. Masové hmotu důkladně promícháme, pak ji zavaříme v mírně osolené vařicí vodě a vaříme asi 5-8 minut
4. Uvařenou rýži pečlivě scedíme a zalijeme trochou vývaru
5. Společně s masovou rýží vkládáme do polévky i jemně nasekanou petrželovou nať nebo pažitku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy