Knedlíčky z lososa jsou delikatesou, přidávají se do rybího vývaru, ale výborné jsou i v drůbežím či zeleninovém vývaru.
Ingredience:
200 g | filé z lososa |
2 ks | šalotky |
2 lžíce | smetany |
2 lžičky | kopru |
1 lžička | červené mleté papriky |
strouhanka | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Maso a oloupanou šalotku jemně nasekáme, přidáme smetanu, papriku a sůl vše promícháme, je-li hmota řídká, přidáme strouhanku 2. Mokrýma rukama vytvarujeme knedlíčky velikosti lískového oříšku
3. Připravené knedlíčky vložíme do mírně osolené vody a vaříme 10 minut, pak knedlíčky vyjmeme a necháme okapat
4. Uvařené lososové knedlíčky vkládáme do horkého vývaru.
Autor receptu: Dalibor Marounek