REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houskové knedlíčky jako vložka do polévky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Malé kulaté knedlíčky velikosti pětikoruny (mohou být i větší), servírované jako vložka do polévek.


Ingredience:
400 gstrouhanky
60 gmásla
2 kscelá vejce
2-3 lžícemléka
trochu nastrouhaného muškátového oříšku
zelená petrželka
voda
sůl

Postup:

1. Do mísy nasypeme strouhanku, přidáme k ní máslo, vejce, usekanou petrželku, muškátový oříšek, podle potřeby mléko a vše spojíme v hladké těsto
2. Z něj pak v dlaních uděláme malé knedlíčky velikosti pětikoruny, vkládáme je do vroucí osolené vody
3. Vaříme 4 minuty (nejlépe se vaří v širokém hrnci kam dáme tolik vody, aby knedlíčky byly potopeny), jakmile knedlíčky vyplavou napovrch, jsou hotové.

Doporučení:

Zda-li jsou knedlíčky hotové zjistíme, když jeden knedlíček vyjmeme a rozpůlíme ho, zda je uvnitř uvařený.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy