Droždí zarestované na másle spolu s cibulkou, promíchané spolu s česnekem, pepřem, majoránkou, vejcem a strouhankou, uvařené ve tvaru knedlíčků přímo v polévce.
Ingredience:
100 g | droždí |
50 g | strouhanky |
50 g | másla |
50 g | cibule |
1 ks | stroužek česneku |
1 ks | vejce |
majoránka | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Na rozpáleném másle zarestujeme droždí s jemně nasekanou cibulkou, opékáme tak dlouho, až začne vonět po játrech
2. Pak směs odstavíme ze zdroje tepla a přidáme vejce, utřený česnek i strouhanku a směs dochutíme pepřem, solí a majoránkou
3. Pomocí dvou lžiček tvoříme malé nočky, které zavařujeme do hotové vařící polévky, nočky vaříme 5-7 minut.
Foto: Naďa Indruchová