REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Drožďové knedlíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Droždí zarestované na másle spolu s cibulkou, promíchané spolu s česnekem, pepřem, majoránkou, vejcem a strouhankou, uvařené ve tvaru knedlíčků přímo v polévce.


Ingredience:
100 gdroždí
50 gstrouhanky
50 gmásla
50 gcibule
1 ksstroužek česneku
1 ksvejce
majoránka
pepř
sůl

Postup:

1. Na rozpáleném másle zarestujeme droždí s jemně nasekanou cibulkou, opékáme tak dlouho, až začne vonět po játrech
2. Pak směs odstavíme ze zdroje tepla a přidáme vejce, utřený česnek i strouhanku a směs dochutíme pepřem, solí a majoránkou
3. Pomocí dvou lžiček tvoříme malé nočky, které zavařujeme do hotové vařící polévky, nočky vaříme 5-7 minut.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy