Drožďové knedlíčky skvěle doplňují různé vývary, ve kterých se také zavařují. Jde o zdravou variantu polévkových knedlíčků, které ovšem také skvěle chutnají.
Ingredience:
1 ks | kostka droždí |
1 ks | vejce |
4 ks | stroužky česneku |
1 lžíce | másla (oleje) |
špetka prdopeče (prášku do pečiva) | |
strouhanka dle potřeby | |
zelené bylinky | |
majoránka | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Na pánvičce rozpustíme asi 1,5 lžíce másla nebo rozehřejeme olej, za stálého míchání rozpustíme kostku droždí. Mícháme tak dlouho, až se droždí začne srážet, pak pánev odstavíme ze zdroje tepla, necháme úplně zchladnout.
- K droždí přidáme další suroviny, prdopeč, nasekané bylinky, prolisovaný česnek…vypracujeme ji tak, aby byla vláčná, strouhanku doplníme podle potřeby.
- Pomocí lžíce odebereme část těsta, pomocí vlhkých rukou tvarujeme menší knedlíčky o průměru 1-2 cm.
- Knedlíčky zavařujeme přímo ve vývaru, trvá to 2-3 minuty, hotové jsou jakmile začnou plavat.
Da drožďových knedlíčků se hodí také nasekané kopřivy, rukola…