REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové knedlíčky do polévky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nastrouhané vařené brambory, promíchané s utřeným máslem se žloutkem, strouhankou, nasekanou pažitkou a solí, z těsta pak vytvořené malé knedlíčky, ¨ty zavařené v polévce.


Ingredience:
120 gbrambor
40 gstrouhanky
30 gmásla
1 ksžloutku
pažitka
sůl

Postup:

1. Brambory si omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka, poté brambory necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme na jemno
2. Pažitku si nasekáme na jemno
3. Poté si máslo utřeme se žloutkem, přidáme nastrouhané brambory, sůl, nasekanou pažitku a zahustíme strouhankou 4. Z vytvořené směsi tvoříme malé knedlíčky, které zaváříme ve vroucí polévce asi 6 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy