REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bazalkové polévkové noky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlé bylinkové noky ozvláštní masové nebo zeleninové vývary, ale dobře doplní i hráškovou polévku.


Ingredience:
60 gkrupice
20 gmásla
1 lžícehotového vývaru
1 lžičkasušené bazalky
sůl

Postup:

1. Máslo rozetřeme se solí, přidáme vajíčko, lžíci vývaru, bazalku a sůl podle chuti, dobře promícháme a přisypeme krupici
2. Smícháme a necháme 10 minut stát
3. Pak lžičkou vykrajujeme malé nočky a házíme do vroucí osolené vody (pokud nám nevadí, že se vývar trochu zkalí, můžeme je vařit přímo v polévce)
4. Když vyplavou na hladinu (trvá to jen asi 3 – 4 minuty), jeden rozkrojíme a ochutnáme, zda je provařený
5. Hotové nočky vyjmeme a na cedníku prolijeme studenou vodou.

Doporučení:

Do krupicových nočků můžeme přidat místo bazalky rozdrobené sušené houby, petrželku, dvě lžičky nastrouhané vařené mrkve, na jemno nakrájený pórek a podobně.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy