REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Knedlíčky z vařeného těsta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zahuštění polévek.


Ingredience:
1 lžícehrubé mouky
3 lžícesladké smetany
2 ksvajíček
1 ksmoučného knedlíku bez housky (viz: kynuté knedlíky)
zelená petrželka
muškátový květ

Postup:

1. Den před přípravou uvaříme jeden moučný knedlík bez housky (viz přílohy-kynuté knedlíky)
2. Ustrouháme studený knedlík na struhadle (4 vrchovaté lžíce)
3. V misce utřeme dva žloutky se lžící hrubé mouky a přidáme 3 lžíce smetany,trochu petrželky a muškátového květu
4. Utřeme nastrouhaný knedlík se zbytkem ingrediencí až je těstíčko hladké
5. Až těsně před podáním polévky vykrájíme lžící malé knedlíčky a vaříme v polévce cca 5 minut.

Doporučení:

– V receptáři přílohy k jídlům najdete přesný postup na výrobu pravých českých kynutých knedlíků, kdy při vaření vynecháte housku a máte náš,výše uvedený moučný knedlík.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy