Zahuštění polévek.
Ingredience:
1 lžíce | hrubé mouky |
3 lžíce | sladké smetany |
2 ks | vajíček |
1 ks | moučného knedlíku bez housky (viz: kynuté knedlíky) |
zelená petrželka | |
muškátový květ |
Postup:
1. Den před přípravou uvaříme jeden moučný knedlík bez housky (viz přílohy-kynuté knedlíky)
2. Ustrouháme studený knedlík na struhadle (4 vrchovaté lžíce)
3. V misce utřeme dva žloutky se lžící hrubé mouky a přidáme 3 lžíce smetany,trochu petrželky a muškátového květu
4. Utřeme nastrouhaný knedlík se zbytkem ingrediencí až je těstíčko hladké
5. Až těsně před podáním polévky vykrájíme lžící malé knedlíčky a vaříme v polévce cca 5 minut.
– V receptáři přílohy k jídlům najdete přesný postup na výrobu pravých českých kynutých knedlíků, kdy při vaření vynecháte housku a máte náš,výše uvedený moučný knedlík.