REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krupicové provázky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařené, mírně osolené mléko spolu s jemnou krupicí v hustou kaši, vychladlá kaše promíchaná s vejcem, žloutkem, nastrouhaným sýrem, citrónovou kůrou a mletým muškátovým oříškem, vzniklá směs pak vstřikovaná cukrářským sáčkem do vařící polévky.


Ingredience:
80 gjemné krupice
20 gnastrouhaného ementálu
1 ksžloutku
1 ksvejce
3 dlmléka
mletý muškátový oříšek
citrónová kůra
sůl

Postup:

1. Mléko si nalijeme do hrnce, mírně osolíme a povaříme, poté přidáme krupici a uvaříme hustou kaší
2. Kaši necháme vychladnout, pak vmícháme vejce, žloutek, nastrouhaný sýr, kousek nastrouhané citrónové kůry a špetku muškátového oříšku
3. Směsí naplníme cukrářský sáček a úzkým otvorem vstřikujeme směs do polévky 4. Vzniklé provázky v polévce povaříme, dokud neztuhnou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy