Povařené, mírně osolené mléko spolu s jemnou krupicí v hustou kaši, vychladlá kaše promíchaná s vejcem, žloutkem, nastrouhaným sýrem, citrónovou kůrou a mletým muškátovým oříškem, vzniklá směs pak vstřikovaná cukrářským sáčkem do vařící polévky.
Ingredience:
80 g | jemné krupice |
20 g | nastrouhaného ementálu |
1 ks | žloutku |
1 ks | vejce |
3 dl | mléka |
mletý muškátový oříšek | |
citrónová kůra | |
sůl |
Postup:
1. Mléko si nalijeme do hrnce, mírně osolíme a povaříme, poté přidáme krupici a uvaříme hustou kaší
2. Kaši necháme vychladnout, pak vmícháme vejce, žloutek, nastrouhaný sýr, kousek nastrouhané citrónové kůry a špetku muškátového oříšku
3. Směsí naplníme cukrářský sáček a úzkým otvorem vstřikujeme směs do polévky 4. Vzniklé provázky v polévce povaříme, dokud neztuhnou.