Zahuštění polévek.
Ingredience:
150 g | strouhanky |
60 g | droždí |
20 g | tuku |
1 ks | vejce |
2 ks | stroužků česneku |
3 lžíce | mléka nebo smetany |
špetku pečivového prášku | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Droždí rozdrobíme do rozpáleného tuku a mícháme jím, až začne vonět a zrůžoví
2. Odstavíme z ohně a přidáme předem navlhčenou strouhanku
3. Dále přidáme vejce předem rozmíchané metličkou a sůl s pepřem, rozetřený česnek, špetku prášku do pečiva
4. Dobře promícháme těstíčko a lžící vykrájíme noky, které házíme přímo do vroucí polévky
5. Knedlíčky vaříme cca 5 minut.
– Další druhy knedlíčků do polévky viz receptář zavářky do polévek.