REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Knedlíčky do polévky z míchaných vajíček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Míchaná vajíčka doplněná o strouhanku, syrové vejce a špetku muškátového oříšku, uvařená ve tvaru kuliček jako chutná zavářka polévek.


Ingredience:
4 ksvejce
1 kskousek pórku nebo jarní cibulka či malá cibule
1 kskousek másla
špetka muškátového oříšku
strouhanka
sůl

Postup:

1. Na másle zesklovatíme na jemno nakrájený pórek nebo cibulku, vyklepneme k němu 3 ks vajíčka, osolíme a umícháme klasická míchaná vajíčka (ne příliš dosucha), ta necháme zchladnout
2. K vejcím přidáme zbylé syrové vejce, špetku muškátového oříšku a tolik strouhanky, aby se hmota při tvarování knedlíčků nelepila na ruce
3. Knedlíčky tvořte malé, vařením nabydou, po kouscích odebíráme hmotu, v dlani ji dobře stlačíme a tvarujeme knedlíčky, ty zavaříme v polévce, když jsou uvařené, vyplavou.

Doporučení:

Knedlíčky můžeme uvařit i zvlášť ve vodě, jako vložku do polévek, ale chutnější jsou uvařené spolu s polévkou.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy