REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapustové knedlíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zahuštění polévek.


Ingredience:
100-150 gkapusty
100 gstrouhanky
1 ksvejce
30 gtuku
2-3 ksstroužků česneku
pepř
sůl

Postup:

1. Uvaříme kapustu a zbavíme ji vody, umeleme ji nebo nadrobno nasekáme
2. Rozmícháme v misce vajíčko metličkou a utřeme společně s tukem
3. Smícháme kapustu s vajíčkem a tukem, přidáme strouhanku, pepř, česnek utřený se solí
4. Pokud je hmota tuhá, přimícháme vodu, pokud je řídká, dodáme trochu strouhanky, můžeme přidat špetku pečivového prášku
5. Lžičkou vykrajujeme kousky těsta, které pak ve vlhkých rukách zaoblíme do kuliček
6. V polévce cca 5 minut zavaříme.

Doporučení:

Takto lze upravit i knedlíčky z jater či hub.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy