REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Morkové knedlíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zahuštění polévek.


Ingredience:
1 ksmorku (asi jako slepičí vejce)
2 ksvajec
150 gstrouhanky
hovězí vývar
sekaná petrželka
muškátový květ
mléko
pepř
sůl

Postup:

1. Rozpustíme morek ve vařící vodě
2. Po uvaření, v momentě kdy stydne se utře s dvěma žloutky a jedním bílkem
3. Navlhčíme mlékem strouhanku,přidáme sůl a trochu muškátového květu, pepř a nasekanou zelenou petrželku
4. Vše dohromady dobře utřeme
5. Namočíme si ruce a vytváříme drobné kulaté knedlíčky
6. Vaříme v horké hovězí polévce cca 10 minut.

Doporučení:

– Nejlepší jsou čerstvé, které hned konzumujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy