REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ostatní slané dezerty a zákusky

Avokádové větrníčky

Větrníčky z odpalovaného těsta plněné avokádovým krémem a zdobené olivami.

Bramborové muffiny

Nastrouhané brambory smíchané s dalšími ingrediencemi, naplněné do forem na muffiny a upečené dozlatova, servírované studené s červenou řepou a křenovou smetanou.

Brokolicová roláda

Těsto zatočené do rolády plněné směsí z brokolice, měkkého salámu, smetany a sýra.

Celozrnné anglické muffiny

Slané muffiny plněné různými náplněmi, například oblíbenou pomazánkou, polníčkem, rajčetem, anglickou slaninou a volským okem…

Cibulová kolečka se slaninou, mozarellou a ananasem

Na grilu opečená cibulová kolečka obložená mozarellou a ananasem, obalená slaninou, ochucená grilovacím kořením.

Česnekové trojhránky

Slaný dezert s typickou chutí a vůní po česneku plněný šunkou a sýrem, zdobený sezamem a hrubozrnnou solí.

Česnekový květ

Slaný skládaný koláč ve tvaru květu plněný česnekovo-máslovou náplní.

Focacciový medvídek

Vyzkoušejte letos na jaře upéct i něco kreativnějšího, než je beránek či velikonoční zajíček. Slaný focacciový Zlatý medvídek potěší nejen děti, ale i dospělé. Máte jen klasické formy? Nevadí, nevěste hlavu a stejně se do receptu pusťte, stojí totiž za to.

Had z bramborových muffin

Mufiiny na slano upečené v troubě, ozdobené lučinovou pomazánkou a krekry, vyskládané na stole do tvaru hada. Skvělá výzdoba k mlsání na dětské párty!

Halloweenské prsty z listového těsta a párků

Další z duchařských receptů od Otmy. Podle názvu je jasné o co jde, tedy o klasické tenké párky upečené v listovém těstě, ale ozdobené do halloweenského kabátu.

Houbové pečivo

Naše babičky, z dostupných a levných surovin, vařily chutné a jednoduché pokrmy. Tento recept je z kuchařky staré 150 let! V původním receptu se uvádí, že na horách vyrábějí toto pečivo i z tvrdého chleba, tento recept je napsaný v novodobé úpravě.

Hřebeny z listového těsta plněné zeleninovou směsí a sýrem

Plátky listového těsta naplněné pikantní zeleninovou směsí a nastrouhaným balkánským sýrem, upečené v troubě dozlatova na jedné straně na několika místech nakrojené.

Koblihy se zákysem

Zkoušeli jste někdy koblihy na slaný způsob? Může to znít poněkud zvláštně, ale kynuté těsto je de facto chuťově neutrální. Proč ho tedy nedoplnit třeba příjemně pikantním křenovým dipem? Vraťme se ovšem k základu, tedy k nadýchaným koblihám. Zvolili jsme recept se zákysem.

Kornoutky s krémem

Listové těsto ve tvaru kornoutků upečené dozlatova, plněné krémem z pomazánkového másla, žloutku, hořčice a tvarohu, ozdobené petrželkou.

Listové hubníčky

Podušená směs hub naplněná do listového těsta, upečená v troubě dozlatova, ke konci posypaná nastrouhaným ochuceným sýrem.

Listové pizza polštářky s tuňákem

Skvělé slané koláče z listového těsta potřené boloňskou omáčkou, plněné tuňákem a dalšími ingrediencemi, upečené v troubě dozlatova.

Nivoví šneci

Listové těsto naplněné nivou, jarní cibulkou a plátky slaniny, stočené do tvaru rolády, nakrájené na kolečka a potřené rozšlehaným vejcem, upečené v troubě dozlatova.

Pizzové růžičky podle Jamieho Olivera

Nekynuté slané pečivo zajímavého tvaru. V růžičkách najdete mozzarellu, cherry rajčátka, ale i šunku nebo oregano.

Placka s houbami a makrelami

Lístkové těsto plněné rybím masem a houbovou směsí, pečené dozlatova.

Plněný krokodýl

Z doma vyrobeného těsta vymodelovaný krokodýl, naplněný anglickou slaninou, sýrem Feta, olivami … servírovaný jako slaný dezert.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy