REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Listové hubníčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušená směs hub naplněná do listového těsta, upečená v troubě dozlatova, ke konci posypaná nastrouhaným ochuceným sýrem.


Ingredience:
1 balíčekchlazeného listového těsta
300 gsměsi čertvých, nebo i zmražených hub
100 gnastrouhaného tvrdého sýra
1 ksvejce
sušená petrželka
kmín
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Nejdříve si připravíme nádivku; pokrájené houby chvíli podusíme na rozpáleném oleji, okořeníme je pepřem, osolíme, pak je necháme vychladnout
2. Rozválíme listové těsto, vykrájíme čtverce nebo kolečka o průměru 10-8 cm, která naplníme nádivkou, přehneme a dáme na plech
3. Potřeme vejcem a dáme péct do vyhřáté trouby na 180-190 °C, pečeme 10-15 minut, 5 minut před koncem posypeme strouhaným sýrem, sušenou petrželkou, kmínem a pepřem
4. Hubníčky podáváme teplé s čajem.

Doporučení:

Recept na domácí listové těsto najdete zde: Listové těsto.

Poznámka:

Recept nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy