Skvělé slané koláče z listového těsta potřené boloňskou omáčkou, plněné tuňákem a dalšími ingrediencemi, upečené v troubě dozlatova.
Ingredience:
750 g | listového těsta |
300 g | omáčky Dolmio Bolognese |
200 g | okapaného tuňáka z konzervy |
200 g | mozzarelly v nálevu |
12 ks | cherry rajčátek |
12 ks | oliv |
bazalka na ozdobu |
Postup:
1. Listové těsto vyválejte na pomoučené ploše na tloušťku 1 cm, pomocí formy nebo talířku či obvodu misky o průměru 12 cm, nebo můžeme těsto upéci v celku a pak rozkrájet na jednotlivé porce
2. Vykrájená kola vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem a na každé kolo těsta rozetřete omáčku Dolmio tak, abyste zůstal 1,5 cm od okraje volný
3. Na koláčky dále vyskládáme kousky tuňáka, natrhanou mozzarellu, půlky cherry rajčat a olivy
4. V troubě vyhřáté na 210 °C pečeme asi 20 minut dozlatova
5. Koláčky podáváme ozdobené lísky bazalky.