REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Česnekové trojhránky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaný dezert s typickou chutí a vůní po česneku plněný šunkou a sýrem, zdobený sezamem a hrubozrnnou solí.


Ingredience:
Na těsto:
750 gpolohrubé mouky
50 gsádla
500 mlmléka
50 mloleje
2 lžičkysoli
1 lžičkacukru
1 ks (42 g)droždí
Na náplň:
250 gmásla
200 gšunky nebo jiné uzeniny
200 gnastrouhaného sýra
2 lžičkysoli
1 palicečesneku
A ještě:
bílek na potření
na posyp sezam, hrubozrnná sůl...

Postup:

1. Do pekárny vložíme ingredience určené na těsto v pořadí zvyklém: napřed tekuté, poté sypké … zapneme program „těsto“
2. Změklé máslo rozmícháme s utřenými stroužky česneku a solí
3. Vykynuté těsto si rozdělíme na 4 díly a každý díl vyválíme do tvaru obdélníku, potřeme česnekovým máslem, posypeme na nudličky pokrájenou šunkou a nastrouhaným sýrem, zavineme jako závin
4. Potřeme rozšlehaným bílkem, posypeme sezamem a hrubozrnnou solí, položíme na plech vyložený papírem na pečení
5. Dáme péci do trouby předehřáté na 180 °C, pečeme dozlatova
6. Prochladlý dezert krájíme šikmo na úhledné trojhránky.

Doporučení:

Dá se samozřejmě udělat bez pomocí trouby na pečení, jen těsto musíme dobře vypracovat ručně nebo hnětačem, pak ho necháme kynout obvyklým způsobem pod čistou utěrkou na teplém místě.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy