Plátky listového těsta naplněné pikantní zeleninovou směsí a nastrouhaným balkánským sýrem, upečené v troubě dozlatova na jedné straně na několika místech nakrojené.
Ingredience:
1 balení | listového těsta |
1 sklenice | pikantní zeleninové mleté směsi (Ljutenice) |
200 g | slaného sýru balkánského typu |
1 ks | vejce na potření |
papír na pečení |
Postup:
- Těsto rozválíma na placku silnou asi 3 mm, obdélník pak rozřežeme na 8 stejných dílů, každý plátek přehneme, ohyb nařízneme na několika místech a pak znovu otevřeme
- Nenařízlou část potřeme zeleninovou směsí a posypeme nastoruhaným balkánským sýrem, okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem, přehneme, konce stlačíme
- Jednotlivé hřebeny přendáme na plech vyložený papírem na pečení, každý pomašlujeme (potřeme vejcem)
- Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C pěkně dozlatova.