Listové těsto ve tvaru kornoutků upečené dozlatova, plněné krémem z pomazánkového másla, žloutku, hořčice a tvarohu, ozdobené petrželkou.
Ingredience:
30 g | másla |
100 g | pomazánkového másla |
1 lžíce | polotučné hořčice |
2 lžíce | měkkého tvarohu |
1 balíček | listového těsta |
2 ks | vařených vajec |
1 ks | bílku |
nasekaná patrželka | |
mletý pepř | |
kmín | |
mouka na pomoučení | |
sůl |
Postup:
1. Listové těsto vyválíme na pomoučeném válu, vykrájíme čtverce, každý navineme na plechovou trubičku do tvaru kornoutku, povrch potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme kmínem 2. Dáme do předehřáté trouby, pečeme při 180 °C dozlatova a necháme vychladnout
3. Utřeme 1 žloutek z uvařeného vajíčka natvrdo se změklým máslem, pomazánkovým máslem, měkkým tvarohem, pak přimícháme hořčici a podle chuti osolíme i opepříme
4. Připraveným krémem naplníme pomocí cukrářského sáčku nebo zdobičky vychladlé kornoutky
5. Posypeme na jemno nasekaným vajíčkem uvařeným natvrdo a přizdobíme na drobno nasekanou petrželkou.