REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Had z bramborových muffin

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mufiiny na slano upečené v troubě, ozdobené lučinovou pomazánkou a krekry, vyskládané na stole do tvaru hada. Skvělá výzdoba k mlsání na dětské párty!


Ingredience:
Na muffiny:
200 gbrambor
180 ghladké mouky 130 g + 50 g polohrubé mouky
100 gkrůtí šunky
150 mlkefíru
80 mloleje
2 lžícenastrouhaného tvrdého sýru
1,5 lžičkyprášku do pečiva
1 sáčekprášek do pečiva
1 ksvejce
sůl
Na pomazánku:
1 kelímeklučiny
1-2 lžícemléka
1 lžícemásla
pažitka
cukr
sůl
Ostatní:
košíčky na muffiny, okurka, hřebíčky, paprika, krekry, forma na muffiny

Postup:

1. Připravíme si těsto na muffiny; oloupané, nastrouhané brambory promícháme v míse spolu s nastrouhaným sýrem, nadrobno pokrájenou šunkou, kefírem, vejcem a olejem
2. V jiné míse promícháme obě mouky s práškem do pečiva a solí, směs zapracujeme do bramborové hmoty, vypracujeme hustší těsto
3. Košíčky plníme těstem posazené do formy na muffiny, pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C tak 20-25 minut
4. Vychladlé muffiny potřeme pomazánkou z lučiny
5. Hlavičku hada vytvoříme z půlky zelené okurky a dozdobíme z kousků červené papriky, oči a nos z hřebíčků, muffiny ještě dozdobíme krekry a paprikou, hotové muffiny vyskládáme na stůl nebo podnos do tvaru hada.

Příprava pomazánky:
Lučinu smícháme s mlékem, povoleným máslem, nasekanou pažitkou, cukrem a solí.

Poznámka:

Foto hada: Vánoční výstava – Nové město nad Metují – 2015

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy