REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Avokádové větrníčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Větrníčky z odpalovaného těsta plněné avokádovým krémem a zdobené olivami.


Ingredience:
150 ghladké mouky
50 gmásla
250 mlvody
3 ksvajec
špetka soli
Na avokádový krém:
250 gžervé
2 ksvyzrálých avokád
citronová šťáva
mletý černý pepř
sůl
Na ozdobení:
60 gzelených oliv bez pecek

Postup:

1. V hrnci svaříme vodu se změklým máslem a solí, přisypeme prosátou hladkou mouku a hmotu mícháme, dokud nevznikne hladké těsto, které se nelepí na dno a stěny kastrolu, pak odstavíme z tepla a těsto necháme zchladnout
2. Potom do těsta důkladně zapracujeme vejce, přendáme do cukrářského sáčku s řeznou trubičkou a na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme asi 20 pusinek, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 20 minut
3. Avokáda rozkrojíme, zbavíme pecek, dužinu oloupeme, nakrájíme na kostičky a pokapeme citronovou šťávou, pak ji spolu se žervé rozmixujeme na hladký krém, který dochutíme solí a pepřem
4. Vychladlé větrníčky vodorovně rozkrojíme a pomocí sáčku s hladkou trubičkou je naplníme avokádovým krémem a před přiklopením ozdobíme olivami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy