REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brokolicová roláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto zatočené do rolády plněné směsí z brokolice, měkkého salámu, smetany a sýra.


Ingredience:
600 gbrokolice
80 gpolohrubé mouky
50 gměkkého salámu
50 gnastrouhaného tvrdého sýra
50 gmásla
0,5 lmléka
3 ksvejce
1 lžícezakysané smetany
mletý pepř
sůl
sušená cibule

Postup:

1. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme mouku, promícháme a podlijeme horkým osoleným mlékem, vaříme asi 5 minut, pak osolíme, opepříme a necháme vychladnout
2. Do vychladlé masy přidáme žloutky a tuhý sníh z bílků
3. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a v předehřáté troubě pečeme 15 až 20 minut
4. Brokolici uvaříme v osolené vodě (vaříme 5 minut), scedíme a vychladlou ji rozmačkáme vidličkou, přidáme drobně nakrájený salám, strouhaný sýr, smetanu a promícháme
5. Z vychladlého těsta odstraníme papír a rovnoměrně na něj rozetřeme náplň, svineme do rolády a vložíme na pár minut do trouby prohřát
6. Roládu nakrájíme na plátky a zdobíme sušenou cibulí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy